Malzemeler
- 1,5 su bardağı börülce
- 150 gr kıyma
- 1 büyücek soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- tuz
- karabiber
- biraz tarçın
Tarif
- Börülceyi ayıklayıp akşamdan suda ıslatın
- Soğanı yıkayıp incecik doğrayın;yağla birlikte ateşe koyun
- Arada karıştırarak hafifçe börttürün,kıymayı katın ve karıştırmaya devam edin
- Suyunu çekince salça,biber,tarçın,suyu süzülmüşbörülce ve üzerini örtecek kadar ılık su koyun
- Börülceler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
- Yeterince tuz koyup bir iki taşım kaynatın
Kuru Börülce Kıymalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder