8 Temmuz 2013 Pazartesi

Revani



Malzemeler


  • 6 yumurta

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı

  • 2 çorba kaşığı irmik

  • 4,5 su bardağı şeker

  • Limon kabuğu rendesi

  • 2 çorba kaşığı limon suyu

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Tarif


  • 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.

  • 1 kaşık limon suyu katılır.

  • Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.

  • Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.

  • Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.

  • Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).

  • Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür.

  • Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir.

  • Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.



Revani

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder