Malzemeler
- 6 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı
- 2 çorba kaşığı irmik
- 4,5 su bardağı şeker
- Limon kabuğu rendesi
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Tarif
- 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.
- 1 kaşık limon suyu katılır.
- Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.
- Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.
- Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).
- Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür.
- Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir.
- Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.
Revani
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder