8 Temmuz 2013 Pazartesi

Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama



Malzemeler


  • 10 adet Kuzu İncik

  • 3 çorba kaşığı Un

  • 100 gr Tereyağı

  • 400 gr havuç

  • 1 kg patates

  • 1 adet marul

  • 1/2 limon

  • 2 adet damla sakızı

  • 1/2demet dereotu

  • 10 diş sarmısak

  • Tuz, karabiber

  • 1 adet defne yaprağı

Tarif


  • Bir tencerede Tereyağını kızdırıp kuzu incikleri harlı ateşte soteleyin

  • Kuzu inciklerin yüzeyleri hafifçe renk değiştirdiğinde, defne yaprağı, arpacık soğan ve sarmısağı bütün olarak tencereye ilave edin

  • Sotelediğiniz kuzu incikleri, tencerede suyunu çektiği anda un ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin

  • Etlerin üzerine yaklaşık 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın

  • Tencereyi ara ara karıştırıp kaynattıktan sonra üstünde oluşan kefi alıp kısık ateşte pişirmeye bırakın

  • Patates ve havuçları düzgün şekilde doğrayıp hazırladıktan sonra kararmamaları için soğuk suyun içinde bekletin

  • Marulun iri yapraklarını alıp tuz ve limon ilave edilmiş kaynar suyun içine blanşe edip buzlu suya alın

  • Etlerin pişmesine yakın havuçları tencereye ekleyin

  • Havuçların pişme süresine yakın iken patatesleri ilave edin

  • 1/2 limonun kabuklarını soyup fileto olarak çıkartın

  • Minik tavla zarı şeklinde doğranmış limonu, damla sakızını, karabiberi ve tuzu ekleyip yemeği lezzetlendirin

  • Pişen incikleri dikkatlice tencereden alıp blanşe edilmiş marul yaprakları ile sarın

  • Hazırladığınız kuzu incikleri, marulların birleşim yeri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirip kısık ateşte 5 dk kadar kaynatın

  • Damla sakızlı kuzu incik kapama piştiğinde taze kıyılmış dereotunu ilave edip 10 dk

  • kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz



Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder