Malzemeler
- 10 adet Kuzu İncik
- 3 çorba kaşığı Un
- 100 gr Tereyağı
- 400 gr havuç
- 1 kg patates
- 1 adet marul
- 1/2 limon
- 2 adet damla sakızı
- 1/2demet dereotu
- 10 diş sarmısak
- Tuz, karabiber
- 1 adet defne yaprağı
Tarif
- Bir tencerede Tereyağını kızdırıp kuzu incikleri harlı ateşte soteleyin
- Kuzu inciklerin yüzeyleri hafifçe renk değiştirdiğinde, defne yaprağı, arpacık soğan ve sarmısağı bütün olarak tencereye ilave edin
- Sotelediğiniz kuzu incikleri, tencerede suyunu çektiği anda un ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin
- Etlerin üzerine yaklaşık 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın
- Tencereyi ara ara karıştırıp kaynattıktan sonra üstünde oluşan kefi alıp kısık ateşte pişirmeye bırakın
- Patates ve havuçları düzgün şekilde doğrayıp hazırladıktan sonra kararmamaları için soğuk suyun içinde bekletin
- Marulun iri yapraklarını alıp tuz ve limon ilave edilmiş kaynar suyun içine blanşe edip buzlu suya alın
- Etlerin pişmesine yakın havuçları tencereye ekleyin
- Havuçların pişme süresine yakın iken patatesleri ilave edin
- 1/2 limonun kabuklarını soyup fileto olarak çıkartın
- Minik tavla zarı şeklinde doğranmış limonu, damla sakızını, karabiberi ve tuzu ekleyip yemeği lezzetlendirin
- Pişen incikleri dikkatlice tencereden alıp blanşe edilmiş marul yaprakları ile sarın
- Hazırladığınız kuzu incikleri, marulların birleşim yeri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirip kısık ateşte 5 dk kadar kaynatın
- Damla sakızlı kuzu incik kapama piştiğinde taze kıyılmış dereotunu ilave edip 10 dk
- kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz
Damla Sakızlı Kuzu Incik Kapama
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder