Malzemeler
- 1,5 kg Kemiksiz Dana Eti (kol veya but)
- 2 çokba kaşğı un
- 1 kg soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı sirke
- 1,5 su bardağı et suyu
- 1/2 su bardağı beyaz şarap
- 4-5 adet küçük salatalık turşusu
- Tuz,
- karabiber
Tarif
- Yağı tencerede kızdırın
- İncecik kıydığınız soğanları pembeleştirmeden şeffaf bir hal alana dek çok kısık ateşte 30 dk pişirin
- Üzerine unu serpip karıştırın
- 1 dk sonra sirke, şarap ve et suyunu ekleyip yaklaşık 15 dk ateşte bırakın
- Haşlayıp dilim dilim doğradığınız eti tencereye ilave edip kapağı kapatın
- Ateşin altını kısarak 10 dk daha pişirin
- Tuzunu ve karabiberini ekin
- Salatalık turşularını halka halka doğrayıp içine karıştırın ve sıcak servis yapın
Soğanlı Dana Boeuf Miriton
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder