8 Temmuz 2013 Pazartesi

Waffle



Malzemeler


  • 100 gr margarin

  • 1 su bardağı dolusu un

  • 1 su bardağı süt

  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

  • 3 yumurta

  • Yarım su bardağı tozşeker

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • zgarayı yağlamak için sıvıyağ

  • Üzeri için: Pudraşeker

Tarif


  • Margarini eritip soğumaya bırakın.

  • Unu bir kâseye alıp kabartma tozu ile harmanlayın.

  • Sütü ilave edip mikserle çırparak yedirin.

  • Karışıma tozşeker, tuz ve yumurtaları ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Eritilmiş margarini ekleyip çırpın ve hamuru 20 dakika dinlendirin.

  • Waffle ızgarasına bir fırça yardımı ile sıvıyağ sürün.

  • Hamurdan kepçe kepçe alarak ızgaraya dökün.

  • Izgarayı kapatıp 4-5 dakika pişirin.

  • Waffle?ları servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serperek dilediğiniz dondurma ile birlikte servis yapın.



Waffle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder