8 Temmuz 2013 Pazartesi

Gül Kokulu Kurabiyeler



2 yumurtanın akı


1 su bardağı şeker


1 limon kabuğu rendesi


1 çay kaşığı tarçın


1 çay kaşığı vanilya


2 su bardağı un


100 gram tereyağı


3 çorba kaşığı gül suyu


Üzeri için:


1 çay bardağı ezilmiş yeşil fıstık


10 adet kayısı


İç harcı için kayısıları ve fıstığı robotta çekip karıştırın. Derin bir kabın içinde şekeri ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akını, tarçını, vanilyayı ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru açıp yuvarlak şeklinde kalıplar kesin. Üzerine kayısılı iç malzemeden sürün. Ortadan katlayıp gül şekli verin. Yağlı kâğıdı bir tepsiyse dizip üzerine kaşıkla yerleştirin. 200 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alıp ortasına gül suyundan bir miktar döküp soğumaya bırakın. Servis tabağına gül yapraklarıyla dizip, süsleyip servis yapın.



Gül Kokulu Kurabiyeler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder