8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kuruüzümlü Tavuk Budu



600 gram tavuk budu


1 çorba kaşığı tereyağı


1 limon


1 çorba kaşığı tahin


3 diş sarımsak


2 çorba kaşığı kuru üzüm


3 çorba kaşığı zeytinyağı


Tuz, karabiber, kimyon


Limonun kabuğunu rendeleyin, üzerine suyunu sıkın. Tahin, ezilmiş sarımsak, kuru üzüm, zeytinyağı ve baharat ekleyip karıştırın. Bu karışıma tavukları aktarıp karıştırın, 40 dakika bekletin. Daha sonra fırın tepsisine dizin ve 200 derecede 40 dakika kadar pişirin. İsterseniz ızgarada da pişirebilirsiniz. Servis tabağına aktarıp üzerine tepsideki pişme suyundan gezdirin. Yanında bol salatayla sunun.



Kuruüzümlü Tavuk Budu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder