8 Temmuz 2013 Pazartesi

Gül Tatlisi 1



Malzemeler


  • 250 gr.margarin

  • 1 su .b. siviyag

  • yarim s.b.yogurt

  • 1 su bardagi irmik

  • 1 tane yumurta

  • 1 su bardagi un

  • 1 corba k.sirke

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • bir tutam tuz

  • SERBETI ICIN:

  • 4 s.b.seker

  • 4 s.b.su

  • ca

  • ceyrek limon suyu

Tarif


  • Margarin eritilir sogmaya birakilir

  • Bir kabin icerisine tüm malzemeler alinir

  • En son margarin ilave edilir pürüsüz bir hamur elde edilene kadar yogrulur

  • Yarim saat dinlendirilir.

  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler alinir

  • ve elinizle acilir karsilikli dört tarafina cizigler atilir

  • Resimdeki gibi önce karsilikli iki tarafi sonra diger iki tarafi birlestirilir

  • Gül sekli kendiliginden ortaya cikacaktir

  • Isterseniz ortalarina findik koyabilirsiniz

  • Tepsiye dizilip 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.

  • Serbet icin su ve sekeri ocaga alin

  • Yaklasik 10 dakika kaynatin ceyrek limon suyunu ilave edip ocaktan alin

  • Soguyan tatliya dökün



Gül Tatlisi 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder