Malzemeler
- 250 gr.margarin
- 1 su .b. siviyag
- yarim s.b.yogurt
- 1 su bardagi irmik
- 1 tane yumurta
- 1 su bardagi un
- 1 corba k.sirke
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- bir tutam tuz
- SERBETI ICIN:
- 4 s.b.seker
- 4 s.b.su
- ca
- ceyrek limon suyu
Tarif
- Margarin eritilir sogmaya birakilir
- Bir kabin icerisine tüm malzemeler alinir
- En son margarin ilave edilir pürüsüz bir hamur elde edilene kadar yogrulur
- Yarim saat dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler alinir
- ve elinizle acilir karsilikli dört tarafina cizigler atilir
- Resimdeki gibi önce karsilikli iki tarafi sonra diger iki tarafi birlestirilir
- Gül sekli kendiliginden ortaya cikacaktir
- Isterseniz ortalarina findik koyabilirsiniz
- Tepsiye dizilip 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.
- Serbet icin su ve sekeri ocaga alin
- Yaklasik 10 dakika kaynatin ceyrek limon suyunu ilave edip ocaktan alin
- Soguyan tatliya dökün
Gül Tatlisi 1
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder