8 Temmuz 2013 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE



Malzeme:


1 kilo ince bulgur


500 gr. kıyma


1 küçük soğan


3 kaşık sıvı yağ


300 gr. çiğ köftelik kıyma


tuz


karabiber


1 çorba kaşığı kırmızı biber


Yapılışı:


Bir tavaya yağ, 500 gr kıyma konup kavrulur. Yarım bardak su ilave edilip pişirilir. Karabiber ve tuz serpip ateşten alınır.


Bulgura pul biber, tuz, kıyma, dörde bölünmüş soğan konup su yardımı ile yoğrulur. Su gerektikçe alıp kuvvetli yoğurun. Tutmasından korkuluyorsa 1 tatlı kaşığı un konur. Soğan parçaları içinden çıkartılır. İyice yoğrulunca yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Elle yuarlayıp içine parmağı koyup incecik açılır. İçden koyup dikkatli şekilde kapatılır. Kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır.



İÇLİ KÖFTE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder