8 Temmuz 2013 Pazartesi

Cevizli Baklava



Malzemeler


  • şerbeti:

  • 5 su bardağı şeker

  • 3,5 su bardağı su

  • yarım limonun suyu

  • hamuru:

  • 4 su bardağı un

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 100g erimiş tereyağı

  • 1 yumurta

  • içi:

  • 250g dövülmüş ceviz

  • ayrıca:

  • 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)

  • 150g eritilmiş kızgın tereyağı

Tarif


  • hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dinlendirin.

  • Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. 

  • Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın.

  • Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin.

  • Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz  16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. 

  • Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.

  • Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine – her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  • Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.



Cevizli Baklava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder