8 Temmuz 2013 Pazartesi

Esmer Fasulye Soslu Brokolili Biftek



Malzemeler


  • 1 yemek kaşığı kızartma yağı

  • 225 gr ince dilimlenmiş yağsız biftek

  • 225 gr brokoli

  • 115 gr mısır konservesi

  • 3-4 yemek kaşığı su

  • 2 adet çarpraz dilimlenmiş pırasa

  • 227 gr dilimlenmiş konserve kuzu kestanesi

  • Salamura İçin

  • 1 yemek kaşığı mayalanmış esmer fasulye sosu

  • 2 yemek kaşığı soya sosu

  • 2 yemek kaşığı elma sirkes

  • i1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2 çay kaşığı sarmısak sos

  • 2,5 cm büyüklüğünde soyulup ince ince doğranmış taze zencefil kökü

Tarif


  • Önce salamurayı hazırlayın

  • Mayalanmış fasulye sosunu bir kapta ezerek püre haline getirin

  • Geri kalan malzemeyi de kaba ekleyin

  • Bifteği ince ince dilimleyip, salamuraya koyun

  • Ardından bifteği karıştırıp, salamuraya iyice buladıktan sonra birkaç saat veya bütün gece buzdolabında dinlenmeye bırakın

  • Biftekleri süzüp, salamurayı saklayıp, etleri de kızarttıktan sonra bir tabağa dizin

  • Brokoliyi küçük parçacıklara bölüp, kızgın yağda mısır konservesini, suyu ve brokoliyi de ekleyip karıştırdıktan sonra sebzeler az pişecek şekilde kaynatın

  • Pırasa ve kuzu kestanelerini brokoli karışımına ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha karıştırın

  • Daha sonra eti tekrar tavaya alın ve salamurayı üzerine dökün

  • Yüksek ısıda sebzeler pişene dek karıştırın



Esmer Fasulye Soslu Brokolili Biftek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder