Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kızartma yağı
- 225 gr ince dilimlenmiş yağsız biftek
- 225 gr brokoli
- 115 gr mısır konservesi
- 3-4 yemek kaşığı su
- 2 adet çarpraz dilimlenmiş pırasa
- 227 gr dilimlenmiş konserve kuzu kestanesi
- Salamura İçin
- 1 yemek kaşığı mayalanmış esmer fasulye sosu
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı elma sirkes
- i1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı sarmısak sos
- 2,5 cm büyüklüğünde soyulup ince ince doğranmış taze zencefil kökü
Tarif
- Önce salamurayı hazırlayın
- Mayalanmış fasulye sosunu bir kapta ezerek püre haline getirin
- Geri kalan malzemeyi de kaba ekleyin
- Bifteği ince ince dilimleyip, salamuraya koyun
- Ardından bifteği karıştırıp, salamuraya iyice buladıktan sonra birkaç saat veya bütün gece buzdolabında dinlenmeye bırakın
- Biftekleri süzüp, salamurayı saklayıp, etleri de kızarttıktan sonra bir tabağa dizin
- Brokoliyi küçük parçacıklara bölüp, kızgın yağda mısır konservesini, suyu ve brokoliyi de ekleyip karıştırdıktan sonra sebzeler az pişecek şekilde kaynatın
- Pırasa ve kuzu kestanelerini brokoli karışımına ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha karıştırın
- Daha sonra eti tekrar tavaya alın ve salamurayı üzerine dökün
- Yüksek ısıda sebzeler pişene dek karıştırın
Esmer Fasulye Soslu Brokolili Biftek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder