8 Temmuz 2013 Pazartesi

Saray Usulü Dana Mahmudiye



Malzemeler


  • 2 kg Dana Kuşbaş

  • ı2 çorba kaşığı Un

  • 200 gr Tereyağı

  • 4 diş sarmısak

  • 2 adet orta boy soğan

  • 2 adet taze soğan

  • 1/2 tatlı kaşığı yeni bahar

  • 500 gr kuru kayısı

  • 250 gr badem

  • 1/2 adet minik tarçın kabuğu

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)

  • Tuz,

  • karabiber

Tarif


  • Tencerede tereyağını eritip minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarmısaklarla birlikte kavurun

  • Dana Kuşbaşını tencereye ekleyip harlı ateşte suyunu çekinceye kadar soteleyin

  • Kıvama gelen dana kuşbaşılarının üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçın kabuğu ilave edip baharatları ete yedirinceye kadar kısa bir süre kavurun

  • Unu ilave edip çiğ un kokusunu atıncaya kadar kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak su ekleyin

  • Etler kaynamaya başladığında ateşi kısığa alıp pişirmeye bırakın

  • Bademleri kaynar suda kısa bir süre haşladıktan sonra soğuk su ile soğutup kabuklarını alın

  • Ufak bir tavada tereyağı ile kabuğu soyulmuş bademleri hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun

  • Kuru kayısıları doğrayıp sıcak suyun içinde bir süre dinlendirin

  • Pişme kıvamına gelen dana etlerini, kayısıları ve ince şeritler halinde doğranmış taze soğanı ve tuzu ilave edin

  • Saray Usulü Dana Mahmudiye piştiğinde yarım saat dinlendirin

  • Bu esnada bir tavada tereyağını kızdırıp kırmızı toz biberi ilave edin



Saray Usulü Dana Mahmudiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder