Malzemeler
- 2 kg Dana Kuşbaş
- ı2 çorba kaşığı Un
- 200 gr Tereyağı
- 4 diş sarmısak
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet taze soğan
- 1/2 tatlı kaşığı yeni bahar
- 500 gr kuru kayısı
- 250 gr badem
- 1/2 adet minik tarçın kabuğu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
- Tuz,
- karabiber
Tarif
- Tencerede tereyağını eritip minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarmısaklarla birlikte kavurun
- Dana Kuşbaşını tencereye ekleyip harlı ateşte suyunu çekinceye kadar soteleyin
- Kıvama gelen dana kuşbaşılarının üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçın kabuğu ilave edip baharatları ete yedirinceye kadar kısa bir süre kavurun
- Unu ilave edip çiğ un kokusunu atıncaya kadar kavurduktan sonra etlerin üzerine 2 parmak su ekleyin
- Etler kaynamaya başladığında ateşi kısığa alıp pişirmeye bırakın
- Bademleri kaynar suda kısa bir süre haşladıktan sonra soğuk su ile soğutup kabuklarını alın
- Ufak bir tavada tereyağı ile kabuğu soyulmuş bademleri hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun
- Kuru kayısıları doğrayıp sıcak suyun içinde bir süre dinlendirin
- Pişme kıvamına gelen dana etlerini, kayısıları ve ince şeritler halinde doğranmış taze soğanı ve tuzu ilave edin
- Saray Usulü Dana Mahmudiye piştiğinde yarım saat dinlendirin
- Bu esnada bir tavada tereyağını kızdırıp kırmızı toz biberi ilave edin
Saray Usulü Dana Mahmudiye
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder