8 Temmuz 2013 Pazartesi

Künefe



Malzemeler


  • 250 gr tel kadayıf

  • 75 gr tereyağı

  • 150 gr dil peyniri

  • Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı toz şeker

  • 1.5 su bardağı su

  • Servis için

  • Kaymak veya vanilyalı dondurma

  • Toz Antep fıstığı

Tarif


  • Yapışmaz yüzeyli tava ya da künefe kaplarını tereyağı ile yağlayın.

  • İçlerine tel kadayıfları yerleştirin.

  • Dil peynirini ince dilimleyip kadayıfların üzerine serpiştirin. Tereyağını küçük küp doğrayarak peynirlerin üzerine ilave edin. Üzerlerini tekrar tel kadayıf ile kapatın.

  • 170 dereceye ayarlı fırında her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.

  • Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.

  • Künefe ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün.

  • Toz Antep fıstığı serpip, kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis yapın.



Künefe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder