8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kayısılı Pasta (Malatya)



5 çorba kaşığı şeker


10 çorba kaşığı irmik


3 çorba kaşığı Hindistancevizi


1 litre süt


1 paket vanilya


Meyveleri için:


20 adet kuru kayısı


1 çay bardağı böğürtlen


1 çorba kaşığı nişasta


Yarım çay bardağı su


2 çorba kaşığı şeker


Üzeri için:


15 adet ayva çekirdeği


Badem, ceviz, kayısı çekirdeği ve kuru kayısı


Öncelikle sütü tencereye döküp içine şekeri, irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve içine hemen Hindistan cevizi ekleyip ocaktan alın. İçine doğranmış kuru kayısıları, istenirse böğürtlenleri döküp karıştırın. Ayva çekirdeklerinin olduğu suyun jöle gibi olmasını bekleyip bu jöleyi bir kabın dibine yerleştirin. Üzerine cevizi, kayısıları ve bademleri düzenli şekilde dizin. Üzerine kayısılı muhallebiyi döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevirip yanında kuru kayısıları dizip servis yapın.



Kayısılı Pasta (Malatya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder