8 Temmuz 2013 Pazartesi

İskenderun Dönerinin Özellikleri



İskenderun dönerinin diğer dönerlerden ayıran 3 önemli özelliği vardır.


İlk özelliği döner etini hazırlarken içine yöre baharatlarından yapılan sos katılması ve odun ateşinde pişirilmesidir.


İkinci özelliği döner sosudur. Bir çok baharatla harmanlandırdıktan sonra belirli kıvama gelene kadar kaynatılan sos, dönere özel bir lezzet katar.


Üçüncü ve en önemli özelliği yöreye ait olan çekme uzun ekmektir. Mayalı hamurdan yufka tarzında yapılan bu ekmek türü, İskenderun’da uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Bir çeşit lavaş ekmeği olan bu ekmek türü fırında az piştikten sonra işyerlerinde ikiye bölünür ve arası biberlenerek ekmek ısıtıcılarında ya da döner ocaklarında hafif kızartılır.



İskenderun Dönerinin Özellikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder