8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kirazlı Kek



5 adet yumurta


5 kahve fincani toz seker


5 kahve fincani un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


1 çay kasigi tarçin


1/2 kahve fincani sivi yag


1/2 kahve fincani ilik su


1 su bardagi çekirdekleri çikartilmis kiraz


Yumurtalari, 5 kahve fincani sekerle iyice çirpin. Içine ilik suyu ve sivi yagi ilave edin. Ardindan kabartma tozunu, vanilyayi ve tarçini ekleyin. Iyice karistirdiktan sonra elenmis unu koyun. Küçük bir kek kalibini yaglayin.


Dibine 1 çorba kasigi toz seker serpip, kirazlari yerlestirin. Üzerine hamuru dökün. Kalibi içi su dolu bir baska kabin içine oturtarak 200 dereceli firinda 1-1,5 saat pisirin. Ilk yarim saatin sonunda kekin üzerini alüminyum folyo ile kaplayin. Kürdan yardimi ile pisip pismedigini kontrol edin. Pisen keki firindan çikartip 1-2 dakika kalibinda bekletin. Ardindan kenarlarini bir biçakla kaliptan ayirip servis tabagina ters çevirin.

ML® Kiraz Reçeli için tıklayın



Kirazlı Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder