Malzemeler
- 4 orta boy patlıcan
- 60 gr Tereyağı
- 200 gr Kıyma
- 2 domates
- 2 orta boy soğan
- 1 bardak su
- 1 su bardağı rafine yağ
- 4 adet sivri biber
- 2 çorba kaşığı maydanoz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı tuz(Patlıcanları bekletmek için)
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif
- Patlıcanların kabuklarını uçlarında birer cm bırakarak şerit biçiminde soyun
- Keskin bir bıçakla ortalarını açarak, üstlerine iki çorba kaşığı tuz serpip 1 saat bekletin
- Küçük bir tencerede erittiğiniz tereyağında soğanı 5 dk çevirdikten sonra kıymayı ekleyerek 5 dk daha kavurun
- İnce kıyılmış domatesleri, karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 bardak suyu ilave edip 15 dk ağır ateşte pişirin
- Hazırladığınız harcı bir kevgire boşaltarak süzün
- Yıkayıp kuruladıktan sonra rafine yağda renkleri sararıncaya dek kızarttığınız patlıcanları derin olmayan bir kaba alın
- Kesilmiş kısımları açarak kevgirdeki kıymayı içlerine eşit miktarda yerleştirin
- Her patlıcanın üzerini çeyrek domates ve 1 sivri biberle süsleyip, süzdüğünüz harcın suyunu ekleyin
- Ağzı kapalı, ağır ateşte 30 dk
- pişirdikten sonra servis yapın
Karnıyarık 2
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder