8 Temmuz 2013 Pazartesi

Karnıyarık 2



Malzemeler


  • 4 orta boy patlıcan

  • 60 gr Tereyağı

  • 200 gr Kıyma

  • 2 domates

  • 2 orta boy soğan

  • 1 bardak su

  • 1 su bardağı rafine yağ

  • 4 adet sivri biber

  • 2 çorba kaşığı maydanoz

  • 1/4 çay kaşığı karabiber

  • 2 çorba kaşığı tuz(Patlıcanları bekletmek için)

  • 1 çay kaşığı tuz

Tarif


  • Patlıcanların kabuklarını uçlarında birer cm bırakarak şerit biçiminde soyun

  • Keskin bir bıçakla ortalarını açarak, üstlerine iki çorba kaşığı tuz serpip 1 saat bekletin

  • Küçük bir tencerede erittiğiniz tereyağında soğanı 5 dk çevirdikten sonra kıymayı ekleyerek 5 dk daha kavurun

  • İnce kıyılmış domatesleri, karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 bardak suyu ilave edip 15 dk ağır ateşte pişirin

  • Hazırladığınız harcı bir kevgire boşaltarak süzün

  • Yıkayıp kuruladıktan sonra rafine yağda renkleri sararıncaya dek kızarttığınız patlıcanları derin olmayan bir kaba alın

  • Kesilmiş kısımları açarak kevgirdeki kıymayı içlerine eşit miktarda yerleştirin

  • Her patlıcanın üzerini çeyrek domates ve 1 sivri biberle süsleyip, süzdüğünüz harcın suyunu ekleyin

  • Ağzı kapalı, ağır ateşte 30 dk

  • pişirdikten sonra servis yapın



Karnıyarık 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder