Malzemeler
- 600 gr dana Bonfile
- 100 gr Tereyağı
- 200 gr mantar
- 100 gr soğan
- 300 gr havuç
- 300 gr kabak
- 5 gr kişniş
- 5 gr kekik
- 200 gr brokoli
- 2 gr toz
- karabiber,
- 10 gr tuz
- 1/2 adet maydanoz
- Sos Hollandez Malzemesi:
- 300 gr Tereyağı
- 2 adet Pastörize Yumurta
- 50 gr kuru soğan
- 10 gr sirke
- 50 gr sirke
- 50 gr limon
- 50 gr ılık su
- 10 adet tane karabiber
Tarif
- Bonfileler 50 gr’lık kesilir
- İnce şekilde dövülür
- Diğer tarafta mantar, kuru soğan dilimlenir
- Kırılmış kişniş, kekik ve tereyağı tavada kavrulur
- Soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz eklenir
- Bonfilelerin içerisine malzeme konulur ve rulo şeklinde sıkı olarak sarılır
- Kürdan ile açılmaması için tutturulur
- Izgara kömür ateşinde pişirilir
- Garnitürleri:Sebzeler değişik şekillerde dekorlanır
- Kaynar suda haşlandıktan sonra tereyağında sote yapılır
- Sonra etlerle birlikte tabağa yerleştirilir
- Sos Hollandez:Bir kabın içinde sirke, soğan, tane karabiber kaynatılır ve süzülür
- Ilık muhafaza edilir
- Yumurta sarıları çukur kapta benmari usulü çırpılır
- Ayranı alınmış tereyağı ılık şekilde yavaş yavaş karıştırılan yumurtanın içine yedirilir
- Sertleşme aşamasında sirke, ılık su, limon suyu damlası verilerek kıvamı ayarlanır
- Izgara çeşitlenir yanında beğenilen bir sostur
Kişnişli Bonfile Sarma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder