8 Temmuz 2013 Pazartesi

Kişnişli Bonfile Sarma



Malzemeler


  • 600 gr dana Bonfile

  • 100 gr Tereyağı

  • 200 gr mantar

  • 100 gr soğan

  • 300 gr havuç

  • 300 gr kabak

  • 5 gr kişniş

  • 5 gr kekik

  • 200 gr brokoli

  • 2 gr toz

  • karabiber,

  • 10 gr tuz

  • 1/2 adet maydanoz

  • Sos Hollandez Malzemesi:

  • 300 gr Tereyağı

  • 2 adet Pastörize Yumurta

  • 50 gr kuru soğan

  • 10 gr sirke

  • 50 gr sirke

  • 50 gr limon

  • 50 gr ılık su

  • 10 adet tane karabiber

Tarif


  • Bonfileler 50 gr’lık kesilir

  • İnce şekilde dövülür

  • Diğer tarafta mantar, kuru soğan dilimlenir

  • Kırılmış kişniş, kekik ve tereyağı tavada kavrulur

  • Soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz eklenir

  • Bonfilelerin içerisine malzeme konulur ve rulo şeklinde sıkı olarak sarılır

  • Kürdan ile açılmaması için tutturulur

  • Izgara kömür ateşinde pişirilir

  • Garnitürleri:Sebzeler değişik şekillerde dekorlanır

  • Kaynar suda haşlandıktan sonra tereyağında sote yapılır

  • Sonra etlerle birlikte tabağa yerleştirilir

  • Sos Hollandez:Bir kabın içinde sirke, soğan, tane karabiber kaynatılır ve süzülür

  • Ilık muhafaza edilir

  • Yumurta sarıları çukur kapta benmari usulü çırpılır

  • Ayranı alınmış tereyağı ılık şekilde yavaş yavaş karıştırılan yumurtanın içine yedirilir

  • Sertleşme aşamasında sirke, ılık su, limon suyu damlası verilerek kıvamı ayarlanır

  • Izgara çeşitlenir yanında beğenilen bir sostur



Kişnişli Bonfile Sarma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder