Malzemeler
- 4 parça dana pirzolası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber
- 1 orta boy kıyılmış soğan
- 1 ince doğranmış kereviz kökü
- 1 çay kaşığı Sarmısak Sosu
- 250 ml tavuk suyu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 kg soyulmuş domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/4 bardak Un
- 2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri
- 2/3 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
- Maydonoz,
- tuz,
- karabiber,
- kurutulmuş reyhan yaprağı
Tarif
- Arasına yağlı kağıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek inceltin
- Zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi, soğanı, kerevizi ve sarmısağı karıştırarak kavurun
- Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz şekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin
- Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak domates sosunuz koyulaşana kadar pişirin
- Yumurtayı çırpın
- Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğe batırıp tereyağında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleşene kadar kızartın
- Fırını 170°C’de ısıtın
- Tepsiye dizdiğiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin
- Domates sosunu kaşıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin
- Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını bifteklerinizin üzerinde gezdirin
- Et yumuşayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk pişirin
Parmesan Peynirli Dana Eti
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder