8 Temmuz 2013 Pazartesi

Parmesan Peynirli Dana Eti



Malzemeler


  • 4 parça dana pirzolası

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber

  • 1 orta boy kıyılmış soğan

  • 1 ince doğranmış kereviz kökü

  • 1 çay kaşığı Sarmısak Sosu

  • 250 ml tavuk suyu

  • 1 yumurta

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1/2 kg soyulmuş domates

  • 1 çay kaşığı toz şeker

  • 1/4 bardak Un

  • 2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat ekmek

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri

  • 2/3 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri

  • Maydonoz,

  • tuz,

  • karabiber,

  • kurutulmuş reyhan yaprağı

Tarif


  • Arasına yağlı kağıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek inceltin

  • Zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi, soğanı, kerevizi ve sarmısağı karıştırarak kavurun

  • Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz şekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin

  • Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak domates sosunuz koyulaşana kadar pişirin

  • Yumurtayı çırpın

  • Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğe batırıp tereyağında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleşene kadar kızartın

  • Fırını 170°C’de ısıtın

  • Tepsiye dizdiğiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin

  • Domates sosunu kaşıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin

  • Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını bifteklerinizin üzerinde gezdirin

  • Et yumuşayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk pişirin



Parmesan Peynirli Dana Eti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder