3 Temmuz 2013 Çarşamba

BALKABAĞI ÇORBASI Tarifi

MALZEMELER


4 kişilik


1300 gr balkabağı


1 su bardağı su


1 adet soğan


4 su bardağı süt


4 yemek kaşığı krema


2-3 diş karanfil


kreton ekmek


1/2 demet dereotu


toz muskat


karabiber


tuz


HAZIRLANIŞI


Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.



BALKABAĞI ÇORBASI Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder