8 Temmuz 2013 Pazartesi

Peynirli Nisastali Pogaca Tarifi



Malzemeler


  • 1 bardak süt

  • 1/2 bardak ılık su

  • 1 bardak sıvı yağ

  • 1 yumurta (sarısı üzerine)

  • 1tane maya

  • 1/2 margarin (arasına sürmek için)

  • Nisasta (açmak için)

  • Aldığı kadar un

  • Beyaz Peynir

  • Az miktarda tuz

Tarif


  • Süt,sivi yag, su,yumurta aki tuz ,maya bir kaba alinir maya eritilir

  • Un yavsa yavas ilave edilir aldigi kadar kulak memesi yumusakliginda hamur yogrulur ve mayalandirilir yaklasik 1 saat

  • Hamur 12 esit parcaya bölünür ve 6 li iki gurup yapilir

  • Margarin eritilir her beze nisasta ile yemek tabagi büyüklügünde acilir aralarina eritilen margarin sürülür en üste sürmeyin ben dalginlikla sürmüsüm acarken cok zorlandim

  • Sonra ücgenler kesilir resimdeki gibi ,aralarina peynir konulur ve rulo seklinde sarilip tepsiye dizilir

  • Üzerine yumurta sarisi sürüp cörek otu susam serpilir tepsidede yine yarim saat tepsi mayasini beklemeyi unutmayin DAHA IYI SONUC ALIRSINIZ

  • VE ÜZERI KIZARANA KADAR PISIRIN

  • AFIYET OLSUN



Peynirli Nisastali Pogaca Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder