9 Ağustos 2013 Cuma

SQL Server 2012 Kurulumu


SQL Server 2012 Kurulumu



Hızla Gelişen Dünyamızda Hergün Yeni Keşiflere Şahit Oluyoruz,Kuşkusuz Dünya Tarihindeki Enbüyük İcatlardan Birisi Olan Şeylerin Başlarında Gelenlerden Biride Bilgisayardır . Bilgisayarın İcadından Sonra Çok Şeyler Degişti, Binlerce Milyonlarca Yazılımlar Yazıldı Bilgisayarlar İçin , Bu Yaılımlar Bazıları İş Amaçalı , Bazıları Oyun Oynama Amaçlı, Bazıları İse  Multimedya Amaçlı Yazıldı , Bütün Bu Yazılan Yazılmların 2 Ortak  Yönleri İse Hayatımız Kolaylaştırmak Ve Kurulumu ‘nun Yapılması Gerektigidir, Yazılımlar Geliştikce Kurulumlarıda Zorlaşmaya Başladı, Haliyle İnsanlar Kurulumlarda Zorlanmaya Başladı, Bilgisayar Kurtları İçin Yazılım Kurulumu Yapmak Çok Basit Olabilir Ama Sıradan İnsanlar İçin Bilmedikleri Veya İlkkez Kuracakları Bir Yazılımı Kurmak Eziyet Haline Gelebiliyor ,İşte Bu Gibi Durumlarda Siz Ziyaretcilerimize Yardım Amaçlı Böyle Bir Site Açtık , Sitemizde Tüm Yazılımların Kurulumlarının Nasıl Yapıldıgını Anlatan Resimli Veya Videolu Paylaşımlar Yayınlıyoruz, Bu Paylaşımlarımızın Bazıları Bazı Sitelerden Alıntıdır , Emegi Geçen Kişilere Teşekkürlerimizi Sunuyoruz .Paylaşımlarımız Gün Geçtikçe Çogalacaktır,Arayıpta Bulamadıgınız Bir Yazılım Kurulumu Olursa Eger Bize Bildirin En Kısa Zamanda Kurulum Hakkında Bir Konu Açmaya Çalışacagız ..


Bu Konudaki Paylaşımımız :


 SQL Server 2012 Kurulumu


İlk Önce Bu Linkten SQL Server 2012 Yazılımını İndiriyoruz


Kuruluma başladığımızda karşımıza ilk gelen pencere aşağıdaki gibidir. Burada biz kurulum yapacağımız için Installation seçeneğine tıklıyoruz.



Daha sonra açılan pencerede, sağ tarafta New SQL Server stand-alone installation or add features to an existing installation seçeneğini seçiniz.



Bu esnada SQL Server kurulum işlemi için ayarlar yapacaktır. Bekleyiniz.



Daha sonraki pencerede kurulum ön taraması sonucu detaylı bilgileri alırız.



Next dedikten sonra bir sonraki pencerede SQL server için ürün anahtarı kısmı gelir. Biz ürünü satın aldı isek bir ürün anahtarı gireriz. Eğer ürünü ticari amaçlı değil de, öğrenme amaçlı, deneme amaçlı kullanacaksak Evaulation olarak seçeriz. Bu şekilde ürünü 6 ay kadar ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Daha sonra isterseniz bu süre içinde ürünü satın alabilirsiniz. Ayrıca birde Express kurulumu seçebilirsiniz. Böylelikle ürünü tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz ancak Express veriyon tam sürüm değildir. Dolayısı ile SQL Server Management Studio’nun tüm özelliklerini kullanamazsınız.


Ben kurulumumda 6 aylık deneme sürünü sağlayan Evaulation seçeneğini aktif olarak bırakıyorum. Daha sonra Next diyorum.



Daha sonraki pencerede bizden lisans koşullarını kabul etmemizi istiyor. Burda kabul ediyoruz ayrıca hataları microsofta bildir seçeneğini de seçebilirsiniz.



Daha sonraki pencerede Install diyoruz.



Bir sonraki pencere de Next diyoruz.



Daha sonraki açılan pencerede kurulum rolünü seçiyoruz.



Sql Server Feature Installation dediğimiz için bir sonraki sayfada SQL SERVER’ımıza hangi özelliklerin yükleneceğini seçebilme alanımız geliyor. Ben bütün her şeyin yüklenmesini istiyorum, dolayısı ile Select All diyorum.


Alttan da kurulumun nereye yapılacağını ayarlayabilirsiniz, benim konumum bilgisayarımda D altında..



Daha sonra setup bilgidayarımızın seçtiğimiz özellikleri yüklemek için uyumlu olup olmadığını denetliyor.



Bir sonraki adımda SQL serverınıza ait instance alanı gelir. Burada ben Default Instance diyorum. Instance ID kısmını da default olarak bıraktım istediğiniz ismi verebilirsiniz. Eğer SQL servera ait başka bir sürüm bilgisayarınız da yüklü ise altta görülen beyaz alanda da o sürüme dair bilgileri görürsünüz. Next deyip bir sonraki adıma geçiyoruz. Bu arada named instance’a da değineyim. Normalde fiziksel olarak veri tabanı sunucumuzu bilgisayarımıza kuruyoruz. Normalde, sunucumuza bağlanırken pc adı ile bağlanmamız yeterli. Eğer named instance dersek bu sefer sunucumuza bağlanırken aynı zamanda vereceğimiz instance’ı da belirterek bağlanmamız gerekir. BilgisayarAdı\instanceAdı şeklinde..



Daha sonraki adımda karşımıza çıkan pencerede; disk bilgilerimizi görüyoruz. Next deyip bir sonraki adıma geçelim.



Bu pencerede kuracağımız SQL bileşenleri hakkında bilgi gelir. Buradaki ayarları bend efault bıraktım. İstenirse bazı ayarlar değiştirilebilir tabi. Böylelikle pc açıldığında, server başlatıldığında hangi SQL servislerin otomatik hangilerinin manuel başlatılacağını belirleyebilirsiniz.


Bu arada aynı sayfada collation sekmesinde Turkish_CI olduğunuda kontrol ediniz.



Bir sonraki pencerede kullanıcı ayarları ve bağlantı şeklini belirleme kısmı gelecektir.


Şimdi bu kısımda Server Configuration kısmında bizi iki seçenek karşılar.


Bunlar Windows Authentication Mode ve Mixed Mode’dur. Nedir bunlar biraz değinelim.


Windows Authentication Mode : Bu mode sadece SQL server’ın kurulduğu bilgisayar için o bilgisayarda oturum açıldığında o makina üzerinden SQL’e bağlanmaya imkan sağlar,


yani dışarıdan bağlantı imkanı sağlamaz.


Mixed Mode : Bu modda hem windows authentication mode geçerlidir. Hemde farklı kullanıcılar tanımlayabilme imkanı mevcuttur.


Mixed Mode seçiniz ve alttata ilk anda password yazan yere şifre giriniz. Hemen altına da şifreyi doğrulamak için tekrar aynı şifrenizi giriniz.


Bu şifreler mixed mod için Sistem Admin hesabı ile bağlantı sağlamak için yani sa hesabı ile bağlantı sağlamak için kullanılacak şifrelerdir.


Daha sonra Add Current User butonuna tıklayın.


Daha sonra Directories sekmesine tıklayınız.



Daha sonra Directories sekmesinde, SQL datalarının nereye saklanacağını belirleyebilirsiniz.


Genel olarak eğer harddiskiniz ikiye bölünmüş ise veriler için D tarafını yani sisteminizin olmadığı tarafı tercih edin derim.


Çünkü sistemde herhangi bir sorun yaşarsanız datalarınız silinmesin diye D’yi adres göstermek daha doğru olur.


Tabi isterseniz varsayılan ayarları değiştirmeyebilirsiniz.


FileStream sekmesinde ben ayarları değiştirmiyorum. Varsayılan olarak bıraktım.



Bir sonraki adımda Add Current Users deyiniz. Daha sonra Data Directories seçiniz.



Bu kısımda varsayılan olarak  D Bölümü Gelir


 Next deyip bir sonraki adıma geçiyoruz



Bir sonraki adımda Next diyoruz.



Daha sonraki pencerede Add Current User seçiyoruz.


Daha sonra next ile bir sonraki adıma geçiyoruz.



Daha sonraki pencerelerde sırası ile next diyelim.







Kurulumumuz Tamamlanmıştır


Not :Konu Alıntıdır Emegi Geçen Kişiye Teşekkürlerimizi Sunarız



SQL Server 2012 Kurulumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder